Amennyiben bármilyen kérdésed van a bumerángokkal kapcsolatban, írj nekünk és rövidesen válaszolunk rá.


 " Hogyan lehetséges, hogy a hagyományos bumeráng formájától jelentősen eltérő állatformák is képesek visszarepülni?"

 A bumerángokat az ágaikon keletkező felhajtóerők kényszerítik körpályára. Ez a pálya függ a súlypont elhelyezkedésétől, a bumeráng tömegétől, a tömeg és a felület arányától, a légellenállástól, a szárnyak profiljától és az ágak térbeli kialakításától is.
Tehát nem az a meghatározó hogy milyen az alakjuk, hanem hogy a fent említett paraméterek aránya megfelelő legyen. Bár repülési tulajdonságaik nem teljesen függetlenek az alakjuktól, mégis engednek némi teret a fantáziának.

" Nem túlságosan törékenyek ezek a bumerángok?"

 Minden bumeráng gyártását fejlesztések és tesztelések előzték meg, amelyek kiterjedtek a mechanikai igénybevételek vizsgálatára is. Ezek alapján úgy lett megválasztva a felhasznált anyag és a térbeli kialakítás, hogy a bumeráng ellent tudjon állni az őt érő erőhatásoknak rendeltetésszerű használat közben.
Ez azt jelenti, hogy a használati utasítás betartásával (amelynek idevágó legfontosabb része a laza talajt írja elő) idővel legfeljebb csak apró sérülések, jelentéktelen kopások keletkezhetnek a bumeráng felszínén, ami azonban csak esztétikai értékéből vonhat le valamennyit. Komoly sérüléssel tehát nem kell számolni, a bumeráng egyben marad.

" Mennyire balesetveszélyes a bumeráng?"

 Sok ember a bumeránghoz egy fegyver képzetét társítja, azonban tudni kell, hogy a bumerángot sosem fogták be közvetlenül erre a célra. A bumeránghoz hasonló Kylie nevezetű dobófa volt az, amit speciálisan vadászathoz alakítottak ki, ami azonban ne volt képes visszatérni. A bumerángok belépő és kilépő "élei" le vannak gömbölyítve, így súlyos sérülést nem igazán tudnak okozni. Nem rendeltetésszerű használata hordoz magában némi balesetveszélyt, de ha kicsit odafigyelünk és betartjuk a használati utasítást, nem történhet baj.
A bumeráng a világ sok országában elterjedt hobbi és sporteszköz, amely veszélyességével eltörpül a legtöbb elterjedt szabadidős termék mellett. Gondoljunk csak a gördeszkára, vagy a síelésre, hány súlyos baleset származik belőlük.

lap tetejére