Mikor

A bumerángot az év bármelyik részében bátran használhatjuk, bár a téli időszakban csak a fanatikusok élnek szenvedélyüknek. Ilyenkor a legtöbben csak szobáik falát díszítik velük. Az időpont kiválasztásánál inkább azt érdemes tudni, miként változik a szélerő a napszakoktól függően.

Reggel a korai órákban általában még a szelesebb napokon is szinte szélcsend van. Napközben a felmelegedés hatására feltámadhat a szél, ami a késő délutáni órákra megint csendesedik. Ettől persze sokszor eltér a kiszámíthatatlan időjárás - sajnos a szervezők a változás jogát fenntartják -, de nagy általánosságban megállja a helyét a fenti tapasztalat.
Persze a leghatásosabban úgy tudunk kifogni a szeszélyes széllel, ha több, különböző szélerőre tervezett bumerángot viszünk magunkkal.

Fontos, hogy mindig folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni bumerángunk röppályáját, ezért kerüljük az esti, szürkületi órákat.
Kivétel lehet persze ez alól az, ha van nálunk egy direkt erre a célra gyártott világítós, vagy foszforeszkálós bumeráng, amivel tovább nyújthatjuk az élvezeteket.

vissza lap tetejére